Methoden

COMMUNICATIE & GEDRAGSSTIJLEN

Er zijn vele methoden die inzicht geven in eigen en andermans gedragsstijlen: LIFO, Belbin teamrollen, DISC, Insights, Management Drives, Spiral Dynamics, etc.. Wij gebruiken vooral de LIFO-methode omdat deze een handige gebruiksaanwijzing levert voor onderlinge communicatie. Gebruik je reeds een andere methode, dan sluiten we daar natuurlijk op aan.

E-COACHING

Coaching bestaat in het algemeen uit persoonlijke, face-to-face gesprekken.
Soms is de afstand echter te groot of is het handiger om tussen de afspraken door ook op een andere manier gecoacht te worden, via mail, sms, whatsapp of telefonisch. Désirée heeft de opleiding tot E-coach/E-counsellor doorlopen en is geregistreerd E-Coach/E-Counsellor.

COMMUNICATIE

Het grootste deel van onze communicatie verloopt non-verbaal. Wat vertelt je lichaamstaal over jou, hoe herken je signalen bij anderen en hoe ga je er mee om? Wat is het effect van emoties op je lichaam en hoe beinvloed je door een andere houding je emoties? Deze kennis helpt om je leven en je werk makkelijker te maken. Désirée leert je hoe je je hiervan bewust wordt en je effectiviteit kunt vergroten.

APPRECIATIVE INQUIRY

Appreciative Inquiry (AI) is een aanpak voor organisatieverandering waarbij mensen samen onderzoeken wat er werkt in plaats van wat er verkeerd gaat. Appreciative Inquiry verlegt de focus van problemen naar perspectief en van ontkennen, klagen en kritiek geven naar verantwoordelijkheid nemen, eigenaarschap en samenwerken. Dit levert de creativiteit, betrokkenheid, acties en initiatieven op die nodig zijn om veranderingen succesvol te realiseren.
Désirée gebruikt vaak deze methode bij de begeleiding van teams en organisaties die zich verder willen ontwikkelen.

POSITIEVE PSYCHOLOGIE

In de positieve psychologie ligt de nadruk op kijken naar wat mogelijk is; wat er is aan basis om op verder te bouwen, altijd vanuit de gedachte dat er mogelijkheden zijn.
Overigens betekent dit niet dat er ontkent wordt dat het leven problemen, verdriet en beschadiging met zich meebrengt. Het is belangrijk deze eerst te erkennen om daarna te werken aan herstel.

 

  • PRINCE2

    PRINCE-2 is een projectmanagementmethode. De basisprincipes zijn echter heel toepasbaar om effectief te communiceren, je doelen en resultaten te definieren en ook te behalen. Désirée heeft het
    PRINCE-2 Foundation certificaat behaald.

PRINCE2

PRINCE-2 is een projectmanagementmethode. De basisprincipes zijn echter heel toepasbaar om effectief te communiceren, je doelen en resultaten te definieren en ook te behalen. Désirée heeft het
PRINCE-2 Foundation certificaat behaald.